VARM DIG VED 8 SMUKKE PEJSE & ILDSTEDER

Arkitektur 24. januar 2019 Postet by Cecilie Juul
Tags arkitekturBålstedBoligfremvisningBOLIGINDRETNINGBrændeovnCosyDanske BoligArkitekterIldstedindretningInspirationKakkelovnKvalitetmake yourself at homeOmbygningPejsRenoveringRomantik & hyggeRumdelerVarme

Der findes ikke noget mere hyggeligt end levende lys. Om det er et ildsted, en pejs eller et bål under åben himmel, så fungerer flammen som et perfekt samlingspunkt for familie og venner. Se de fine løsninger fra Danske BoligArkitekter her.

 

Af: Ida Pedersen // Foto: Christina Kayser Onsgaard, Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen

 

baalsted-paa-terrassen

Bålsted på terrassen

 

Ved sommerhusets bålsted er der flere glæder. For det første kan du varme dig på bålet under åben himmel fra en tryg siddeplads på træstammerne. For det andet er bålstedet placeret, så du kan nyde synet af flammerne fra flere steder i huset, blandt andet både fra stuen og køkkenet. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

overgang-mellem-koekken-og-stue

Overgang mellem køkken og stue

 

Brændeovnen er placeret, så den virker som rumdeler og kan nydes både fra køkkenalrummet og pejsestuen. Muren er pudset op i fliselim og har næsten samme grå, rå look som betongulvet; en lækker detalje, der lader muren gå i et med gulvet. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

indbygget-braedeovn

Indbygget brændeovn og opbevaring af brænde

 

Brændeovnen er ikke en nødvendighed, da den er placeret i en nyere tilbygning, men et hyggeligt indspark. Under den indbyggede brændeovn er der tre nicher, hvor brænden kan opbevares, så den er lige ved hånden, når du skal bruge den, og samtidigt fungerer som et fint æstetisk element. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

lamelvaeg-og-gennemsigtig-pejs

Lamelvæg og gennemsigtig pejs

 

Pejsen er beklædt med lameller, hvilket tilføjer stoflighed til det store køkkenalrummet med den enkelte indretning. Gaspejsen er gennemsigtig, så den kan nydes fra alle vinkler, og som alt andet elektronik i huset kan styres fra mobile enheder. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

elegant-beton-med-braendeovn

Elegant beton med brændeovn

 

Stuen oser af klasse takket være den enkle, rå og udtryksfulde betonvæg, der huser brændeovnen. Bemærk, at betonvæggen fortsætter på gulvet lige foran brændeovnen, ikke kun af praktiske og æstetiske grunde, men fordi det er et lovkrav med hårdt og ikke brandbart underlag foran ildsteder. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

braendeovn-som-rumdeler

Brændeovn som rumdeler

 

Den murede dobbeltsidede brændeovn fungerer som rumdeler mellem spiseafdelingen og opholdsstuen. En utrolig flot detalje i det aflange, lyse rum, der er minimalistisk indrettet. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

gammeldags-kakkelovn

Gammeldags kakkelovn

 

I ombygningen af det arkitekttegnede hus fra 1955 har arkitekt Pernille Arends valgt at beholde mange originale detaljer, blandt andet husets oprindelige kakkelovn. Kakkelovnen emmer af hygge og nostalgi, som skaber sommerhusstemning i helårshuset Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

pejs-paa-hjoernet

Pejs på hjørnet

 

Skorstenen stod uudnyttet i boligen indtil arkitektfirmaet Wuttke og Ringhof fandt på, at lade pejs og den vægblok, som pejsen er placeret i, være omdrejningspunkter for at adskille den ellers nu åbne etage. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

….

….

Danske BoligArkitekter.


En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print