ORDEN I DET LABYRINTISKE

Boligindretning 12. december 2018 Postet by JESPER NIELSEN
Tags BOLIGINDRETNINGBOLIGTILBEHØRBOLIGTIPSDanske BoligArkitekterDIGITAL MARKEDSFØRINGindretningInspirationinteriør DESIGNJesper NielsenKvalitetMarkedsføringOmbygningRenoveringTIDEN TILBAGE

Sommerhuset i Gentofte fra 1920 har overlevet 3
generationer, adskillige om- og tilbygninger og nu
arkitekt Anders Barslunds skarpe arkitektøjne på
de 253 m2. Oplev det fantastiske hus her.
..

 Af Gitte Nielsen & Pernille Hjorth  // Foto: Andreas Mikkel Hansen // Danske BoligArtikler

  
Stuen før ombygningen ..

Mange små rum og vægge på kryds og tværs gjorde til en labyrintisk og
forvirrende oplevelse at bevæge sig rundt i det oprindelige hus. 

gentofte-stue-foer-002


Det nøjsomme rødstenshus på Solbakkevej i Gentofte ligner stort set sig
selv udefra. Men indvendigt har det gennemgået en kæmpe forvandling –
fra udslidt 2-familieshus til superfunktionelt hjem for en lille familie. Mette
Klyhner en af husets ejere. Hendes forældre er danske, men hun er opvokset i
Holland, hvor hun mødte Enrico. Hans arbejde førte dem til udstationeringer
i både Østeuropa og Asien, og det var også arbejdet, som førte familien hjem
til Danmark. Her gik de på jagt efter et større hus med plads til udenlandske
venner og Mettes danske forældre, der ofte er i landet i længere tid.

Ankomst

Fra det fine indgangsparti i træ træder man direkte ind køkkenet og her
liver man straks præsenteret for den smukke udsigt
til haven og Hundesømosen i det fjerne.

mette_gentofte_003-kopi-003

Fra hulter til bulter til centraliseret hygge
Mette var faldet over et af arkitekten Anders Barslunds projekter på
danskeboligarkitekter.dk, og han blev derfor inviteret til en besigtigelse.
Anders Barslund så mange kvaliteter i huset, selv om der også var flere benspænd.

– Den største udfordring var at få de lidt over 250 kvadratmeter med hulter
til bulter-rum skåret ned til noget enkelt, som en familie på 3 medlemmer
kan bo i uden at føle sig fremmedgjort, forklarer Anders Barslund. Han så
med det samme muligheden for at gøre køkkenet til husets centrale
omdrejningspunkt og med direkte kig til landskabet udenfor.
..
Se flere af Anders Barslunds projekter hos Danske BoligArkitekter her


Fra beskedent sommerhus
til moderne familiebolig

Huset i Gentofte var oprindeligt et lille sommerhus bygget i 1920. Siden er
er d
et knopskudt med nye tilbygninger i flere omgange. Da familien overtog
det, 
var det indrettet til tofamiliehus og planløsningen var labyrintisk.

mette_gentofte_006-kopi-002

Med sine 253 kvadratmeter og smukke beliggenhed tæt på Dyrehaven virkede huset
på Solbakkevej som det perfekt valg. I det smørhul kunne de godt bo, men hold da op!
Der skulle gøres en del ved huset, før familien kunne flytte ind. For selvom alt var
ganske velholdt, var der langt til moderne standarder. Desuden havde det store hus
gennem årene fået adskillige tilbygninger knappet på, så planløsningen nu var en
kaotisk labyrint uden rumlig logik.

– “Ingen af os er eksperter i den slags, og jeg bliver altid lidt bange, når jeg ser sådan
noget gammelt noget, der skal bygges om. Derfor var vi heller ikke i tvivl om,
at der skulle en arkitekt på fra starten”, fortæller Mette Klyhn.

Se mere fra denne bolig hos Danske BoligArkitekter her

Stuen efter ombygningen

En tværgående væg, der tidligere delte huset i to er nu væk og køkken og
stue er
slået sammen til ét langt rum, der er gennemlyst fra den
ene ende af huset til den anden.

mette_gentofte_011-kopi-002

Panelvæggen har ”hemmelige”
låger til andre dele af huset

Den lange panelvæg i røget eg er husets nye rygrad. Bag de
diskrete låge gemmer sig bl.a. spisekammer, kældernedgang
og indgang til gæsteafdelingen.

mette_gentofte_024-kopi-003

 Nye perspektiver

Overalt, hvor det var muligt, er husets oprindelige stil bevaret.
Det gælder fx trappen, der fører ned til kælderen. Samtidig er der
fjernet vægge og åbent op for nye, spændende kig på tværs af huset.

mette_gentofte_044-kopi-002

Hemmeligt hotel til de gamle
I dag træder man lige ind i et imponerende køkken-alrum med smukt kig til haven
og videre til skoven. Barslund har også på elegant vis løst opgaven med at
indrette en gæsteafdeling til Mettes forældre.

I køkkenets lange panelvæg gemmer der sig nemlig en ”hemmelig” indgang,
som fører ind til en gæsteafdeling med soveværelse og bad. Indretningen
gør, at familien sagtens kan have gæster på besøg i lang tid, uden at de og
de faste beboere behøver at sidde lårene af hinanden.
Trods de store
omvæltninger indendørs har Anders Barslund dog haft blik for at bevare
husets kvaliteter, som fx de fine skabe fra 40erne, trappen til kælderen og det
fine parketgulv i dele af huset. Men ellers er der ikke meget, som er ved det gamle her.
..
Se flere ombyggede boliger hos Danske BoligArkitekter her

Smukke snedkerskabe gav inspiration

Selv om meget skulle opdateres i huset, var der også mange fine ting, som
var værd at bevare. Det gælder fx skabsvæggene i forældresoveværelset,
der gav arkitekten inspiration
til den mørke panelvæg i stuen.

mette_gentofte_047-002

 Det renoverede badeværelse har fået et skulpturelt, æggeformet badekar
i kompositsten. Arkitekten har valgt flisen Walks 1,0 fra italienske Floor
på grund af enkelheden og det smukke spil.

mette_gentofte_054-002

tekst

Danske BoligArkitekter.

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print