NYT HUS MED EN GAMMEL SJÆL

Boligindretning 7. december 2018 Postet by JESPER NIELSEN
Tags arkitekturBOLIGINDRETNINGBOLIGTILBEHØRBOLIGTIPSDanske BoligArkitekterDIGITAL MARKEDSFØRINGEJENDOMSMÆGLERindretningInspirationinteriør DESIGNJesper NielsenKvalitetMAKE TIMEmake yourself at home

Et ældre Mogens Lassen-hus fik ny tilbygning, og blev samtidig ført tilbage til sit oprindelige udseende. Ejerne Mille og Flemming Pristed føler i dag, at de har fået et helt nyt hus, men med den gamle boligs sjæl intakt.

Tekst: Julie Vöge / Foto: Christina Kayser Onsgaard / Danske BoligArkitekter


.
HUSET FØR RENOVERING
..

hus-foer-003

Konditor og medindehaver af LaGrassa Chokolade Mille Pristed og hendes mand Flemming Pristed købte tilbage i 2004 et lille hus på 79 m² i Virum-Sorgenfri. Dengang havde parret kun ét barn, og fordi huset havde en snedig planløsning, føltes det rummeligt nok. Først efter at familien var flyttet ind, blev de opmærksomme på, at de havde købt et hus med en helt særlig historie. Huset er nemlig baseret på et byggeprojekt, den kendte arkitekt og møbelarkitekt Mogens Lassen tegnede i forbindelse med en konkurrence tilbage i 1940. Mogens Lassen vandt, hvorefter de 86 enfamilieshuse blev opført i Virum-Sorgenfri. Da første runde af husene var bygget, indløb der en del klager over byggesjusk, hvorfor byggeriet stoppede, mens udbedringerne foregik. Anden runde kom først i gang i slutningen af 40’erne. Her tog arkitekt Hans P. Nyborg over for Mogens Lassen og ændrede på nogle af de oprindelige tanker og detaljer i huset. Én af dem var fravalget af ovenlysvinduer, og det var netop problemet i det hus, som Mille og Flemming havde købt. De små stuer tørstede efter dagslys, og med ankomsten af barn nummer to stod parret pludselig også med et alarmerende pladsproblem. Løsningen blev en gennemgribende om- og tilbygning tegnet af arkitekt Nanna Bering, der medlem af Danske BoligArkitekter og stor fan af ovenlysvinduer. Se mere fra denne bolig hos Danske BoligArkitekter her.

stue-med-ovenlys-002

Udover ovenlysvinduerne var Nanna Bering og ejerne enige om at rydde op i de for huset knap så klædelige elementer, som var blevet påklistret boligen gennem tiden. Huset skulle føres tilbage til sit oprindelige udtryk. Det betød blandt andet nedrivningen af en utæt udestue og fjernelse af de sprossede termovinduer, der misklædte det enkle og funktionalistiske hus stilmæssigt.

dagligstue-003
dagligstue-med-bogreoler-004

HUSET BLEV DOBBELT SÅ STORT

Tilbygningen på lidt mere end 100 m2 blev lagt mod syd, så den reelt ikke kan ses fra vejsiden, hvilket var nødvendigt, da huset ifølge lokalplanen ikke må ændres i facaden ud mod vejen Udover en børneafdeling med to børneværelser og et badeværelse rummer tilbygningen en stor stue og halvdelen af køkkenet, der ligger midt i huset som boligens vigtigste rum, der forbinder spiseafdeling og voksenafdelingen med stuen og børneafdelingen. Tilbygningen har loft til kip, hvilket får hele huset til at fremstå moderne og meget rummeligt. For at binde den gamle og nye del visuelt sammen,er der blandt andet lagt nye, ens gulve i hele huset, og sat store foldedøre i facaden mod den sydvendte træterrasse, der løber fra den ene ende af huset til den anden, og dermed også samler den nye og gamle bygning. Se flere af arkitekt Nanna Berings projekter hos Danske BoligArkitekter her.

 spisestue-003

koekken-hoejformat-003

koekken-bredformat-003


udklip

HUSET I DAG

hus-efter

Danske BoligArkitekter.

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 
der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print