NY FUNKIS MED SJÆL SOM ET ÆLDRE HUS

Boligindretning 21. januar 2019 Postet by Cecilie Juul
Tags arkitekturÆldre husBADEVÆRELSEBoligfremvisningBOLIGINDRETNINGBOLIGTIPSDanske BoligArkitekterDIGITAL MARKEDSFØRINGEjendomshandelEJENDOMSMÆGLERFunkisindretningInspirationKvalitetmake yourself at homeOmbygningPlanløsningRenovering

Med nicher, kroge og et gennemført farve- og materialevalg er det lykkes arkitekt Jan Smidt Andreasen og hans hustru Mia Maia Smidt at give deres nybyggede funkisvilla den varme og sjæl, som et ældre hus ellers kun kan have det.

…..
Af: Marie Kiersgaard Espersen // Foto: Steffen Stamp

 

forside

Carporten er tænkt med fra start. I stedet for at være en kluntet hovsaløsning, der gør huset grimmere, er garagen en del af husets helhed og er faktisk smuk. Jan Smidt Andreasen har markeret den som sin egen selvstændige bygning, ved at pakke den ind i smukke egetræslister i stedet for at lave den i hvidpudsede mursten som resten af huset. Egetræet gør dog, at den stadig passer ind.

 

hoveddoer

I klassisk funkisstil er der en rund rude i hoveddøren. Døren i varme egetræslister er inspireret af Arne Jacobsens hoveddør i hans eget funkishus i Charlottenlund. Carporten dækker over døren, så familien kan gå fra bilen og ind i tørvejr og i ro og mag kan finde nøglerne frem. I taget er indsat et ovenlysvinduet, så dagens vejr hurtigt kan fornemmes, når de træder ud.

 

Både inde og ude går det varme egetræ igen. På gulvet, rundt om vinduerne, på hoveddøren, i køkkenet, på værelserne og sågar som flotte smalle lister på carporten. En velvalgt kontrast til den ellers klassisk minimalistiske og lidt kolde funkisstil, som arkitekt Jan Smidt Andreasens og hans hustru Mia Maia Smidts hus er bygget i.

“Vi har forsøgt at give huset stoflighed og wauw-effekt, så snart man træder ind, fortæller arkitekt Jan Smidt Andreasen fra A1 Tegnestue og medlem af Danske BoligArkitekter”. Se mange flere billeder fra lejligheden hos Danske BoligArkitekter her

I nogle rum er egetræet skiftet ud med beton for at give et råt modspil, mens flere vægge er malet i fine farver, ligesom det fritstående skab i det ellers hvide og sorte køkken er valgt i en lys blågrøn nuance. I et indhak under trappen i køkkenalrummet er der lavet en lille arbejdsplads til Mia Maia Smidt, mens man kan tage sine sko på i en hyggelig niche i entreen og finde et hemmeligt ekstra opbevaringsrum inde i skabet. Sådan har parret lavet kroge og gennemførte detaljer overalt. “Vi ville gerne have et hus med sjæl og varme fra start. Det er tit en udfordring med nye huse. De ender ofte meget ferske og med hvide, regulære rum uden personlighed. Det skyldes til dels tidens byggestil, men også at mange tænker for meget i vedligeholdelsesfrie materialer, der tit er fattige på stoflighed, siger Jan Smidt Andreasen”. Se flere projekter fra arkitekt Jan Smidt Andreasen hos Danske BoligArkitekter her.

 

entre-med-skab-og-baenk

I entreen kan man sidde på bænken i nichen og tage sko på. Under trappen er placeret et stort klædeskab i Refom-elementer lige som badeværelset og køkkenet. Gulvet er af beton og har fået mange kommentarer med på vejen. Fra entreen kan man se ind i Jan Smidt Andreasens tegnestue, der er en del af huset.

 

koekken

De klassiske hvide kvadratiske fliser giver køkkenet et grafisk udtryk med sine mørke fuger. Vaske og armaturer er fra Vola og i sort og matcher derfor de sorte fuger. Køkkenet er med moduler fra Ikea, der er hacket med fronter fra Reform. For at bløde det op og give køkkenet varme, fortsætte de varme egetræsgulve og over køkkenøen hænger Flower Pot-lamper i guld.

 

VILLE IKKE
BO I NYT
HUS

 

koekken-alrum

I dag kan familien både hygge sig som børnefamilie og uden problemer dække op til 30 personer, hvis der er fødselsdag. Når de store skydedøre bliver skubbet fra, flyder køkkenalrum og terrasse ud i et. Hele sommeren har familien og gæster derfor nydt at gå ud og ind, som var det ét stort rum.

 

badevaerelse

Den runde form fra husets vinduer går igen i spejlet og skuffernes greb. Skufferne er Ikea-elementer, der er hacket med fronter fra Reform. De og de hvide kvadratiske fliser bliver også brugt i køkkenet og skaber et enkelt og grafisk udtryk. Gulvet er af beton.

………….

………….
faktaboks

Jan Smidt Andreasen og Mia Maia Smidts oprindelige plan var egentlig også at købe et ældre hus, de kunne ombygge. Men handlen med et hus, de var meget interesserede i, glippede til sidst. De måtte derfor se sig om efter andre muligheder.

– Som arkitekt har jeg altid drømt om at bygge mit eget hus, men der skulle en del overtagelse af Mia Maia til, før vi besluttede os for at bygge selv. For mens jeg gerne vil have det stringent, vil hun gerne have det hyggeligt og har derfor været meget imod at bo i et nyt hus, fortæller Jan Smidt Andreasen.

Han fik dog overtalt hende til sidst og har været glad for hendes modspil i designprocessen, hvor de i fællesskab har lavet den perfekte kombination af minimalistisk indretning, smukke materialer og grafiske linjer, der samtidig fungerer som en god ramme for en travl og moderne børnefamilie. Se flere arkitekttegnede huse hos Danske BoligArkitekter her

gaestevaerelse

Jan smidt Andreasen kommer fra Jylland og hans kone fra Sjælland, mens de i dag er bosat på Fyn. Det har derfor været vigtigt med et ordentligt gæsteværelse, så gæster kan føle sig velkommen. Sengen er snedkerbygget og med masser af opbevaringsplads under i form af store skuffer. Sengen er bygget i egetræ og passer derfor til resten af huset. Gæsteværelset er placeret i stueetagen, mens familiens egne værelser er på 2. sal, så både gæster og familien selv kan få lidt privatliv.

 

boernevaerelse

4-årige Elsas værelse er placeret på overetagen sammen med resten af familiens værelser. Det karakteristiske hjørnevindue giver et fint kig og lysindfald. Egetræspanelerne og -gulvet går igen her, og giver sammen med de halvt farvede vægge varme og personlighed til rummet.

….

….

Danske BoligArkitekter.


En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print