LUK NATUREN IND I DIT KØKKEN

Arkitektur 15. februar 2019 Postet by Cecilie Juul
Tags arkitekturBOLIGINDRETNINGBOLIGTIPSDagslysDanske BoligArkitekterEjendomshandelindretningInspirationJesper NielsenKØKKENKvalitetmake yourself at homeNaturOmbygningRenoveringUdekøkkenUdsigt

Hvad enten det er i sommerhuset eller derhjemme og ud til en strand eller bare din baghave er det dejligt at mærke dagslyset og årstidernes skiftene i køkkenet. Og den gode kontakt med naturen kan inspirere til mange flere stunder med mad under åben himmel. Se 9 flotte køkkener fra Danske BoligArkitekter, der inviterer naturen indenfor.

Af: Marie Kiersgaard Espersen // Foto: Michael Langhoff, Steffen Stamp, Andreas Mikkel Hansen

fra-koekken-til-udekoekken..

FRA KØKKEN TIL UDEKØKKEN

En, to, tre, så er køkkenet pludselig et udekøkken. En stor del af glasfacaden i sommerhuset her af arkitekt Søren Sarup kan nemlig foldes sammen som en stor foldedør. En smart løsning, der hurtigt og nemt kan få ude og inde til at flyde sammen og forvandle terrassen til et stort og aktivt område. Se mere fra sommerhuse fra Danske BoligArkitekter her.
..

 glas-fra-gulv-til-kip
..
GLAS FOR GULV TIL KIP
..

Med intet mindre end seks meter til loftet og vinduer fra gulv til kip i begge gavle er der en fantastisk forbindelse til naturen omkring. Og det er helt bevidst både fra arkitekt Jesper Korf og boligejerne. For med en beliggenhed lige ud til vandet, skulle udsigten udnyttes og naturen komme ind i alle huset rum – også køkkenet. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

vend-koekkenet-mod-haven

VEND KØKKENET MOD HAVEN
..

Tænk over, hvordan du vender dit køkken, så du kan få maksimal glæde af kigget ud. Det har arkitekt Jan Smidt Andreasen gjort i sit eget nybyggede funkishus, så han fra håndvasken vender hovedet direkte ud mod haven og terrassen og kan holde øje med børnene, når de leger, mens han vasker service af eller laver mad. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.
..

madlavning-i-klitterne

MADLAVNING I KLITTERNE
..

Når de store foldedøre skydes til siden smelter terrassen og hele uderummet midt mellem klitterne sammen med køkkenet og stuen i dette fantastiske sommerhus af arkitekt Lotte Elkiær. Og med et udekøkken placeret lige op af indekøkkenet, kan familien nemt flytte mad og køkkenredskaber frem og tilbage, hvilket ofte er afgørende for, om et udekøkken bliver brugt i længden. De skulpturelle rammer skaber et behageligt terrasserum, og kan bruges fra alt fra hængekøjer til solsejl. Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter her.
..

 uforstyrret-udsigt-til-grusgraven
..

UFORSTYRRET UDSIGT TIL GRUSGRAVEN
..

På kanten af en grusgrav har arkitekt Julie Trier Brøgger bygget et smukt hus. Fra køkkenet er der gulv til loft vinduer fra fleres sider, så det grove landskab kan kigge helt ind på køkkenbordet. Og intet kommer i vejen for udsigten. Heller ikke den tilstødende terrasse, hvor et glashegn betænksomt er valgt. Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter her.

paa-foerste-raekke-til-den-danske-sommer

PÅ FØRSTE RÆKKE TIL DEN DANSKE SOMMER
..

Lad ude og inde flyde fuldstændig sammen ved at undgå lister langs gulvet og bygge terrasse og gulv i samme højde. Det har arkitekt Søren Sarup gjort her i sit eget sommerhus få meter fra Vesterhavets brusen, så det føles som om, at man befinder sig på første række til den danske sommer. Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter her.

fra-jord-til-bord

FOR JORD TIL BORD
..

Med en skydedør i glas fra bund til top har køkkenet direkte udgang til haven og udsigten til markerne omkring. Og med fritgående høns lige ude foran, er der hverken langt til friske æg eller gulerødder, der hurtigt kan hives op ad jorden, når det frokosttid. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

sjaeldent-udsyn-fra-lejligheden

SJÆLDENT UDSYN FRA LEJLIGHED
..

Selvom du bor i en lejlighed, kan du sagtens åbne facaden op fra gulv til loft og få masser af lys og fin kontakt til uderummet. Det har arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg gjort her i lejligheden, da han skulle ombygge et gammelt loftrum til en eksklusiv og smuk lejlighed på toppen af København. Ved hjælp af specialfremstillede foldedøre og diskrete glashegn, så man ikke falder ud, har familien fået et helt fantastisk kig ud fra køkkenet og hele stuen. Se mere fra lejligheden hos Danske BoligArkitekter her.

 lys-fra-alle-sider
..

LYS FRA ALLE SIDER
..

Både oppe, til siden og for enden af det store køkken alrum her i huset af arkitekt Rasmus Bak er der kig ud.  Ovenlysvinduet over køkkenbordet giver naturligt arbejdslys i alle døgnets lyse timer. En behagelig og smart måde at spare på det elektriske lys og få lys og blå himmel langt ind i et dybt rum som dette. De store glasfacader giver god kontakt til haven og gennemlyste rum, hvilket giver en rummelig og rar fornemmelse. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

..

Danske BoligArkitekter.


En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print