HIMMELLYS I TAGLEJLIGHED

Arkitektur 31. januar 2019 Postet by Cecilie Juul
Tags arkitekturBOLIGINDRETNINGboligsalgBOLIGTIPSDagslysDanske BoligArkitekterDIGITAL MARKEDSFØRINGEjendomshandelEJENDOMSMÆGLERindretningInspirationKvalitetOmbygningRenoveringTagTaglejlighedTagteresseVinduer

Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg fra Studio Peter Wedell og medlem af Danske BoligArkitekter / Foto: Michael Langhoff

taglejlighed

ÅBEN UD TIL HIMLEN OG BYEN
..

Har du en gavl, kan du rive muren ned og i stedet sætte en stor glasplade i. Det vil give et imponerende kig ud. En anden måde at åbne op er at åbne facaden helt med transparente foldedøre og sætte et glas i som afskærmning. Det giver masser af lys, luft og wauw-effekt. Tagvinduer i kippen kan også give spændende lys og skygger.

LAV EN TAGTERRESSE
..

Udnyt, at du bor allerøverst, og undersøg, om det er muligt at få lavet en tagterrasse. Det giver en psykologisk god effekt at have mulighed for at komme ud fra sin lejlighed. Terrassen skal som minimum have plads til et lille bord og en stol for at give fuld værdi. Husk at indtænke læ. Det blæser meget øverst oppe.

59c11edfb7c2b_original

HÆV TAGET
..

Taglejligheder har ofte skrå vægge og mærkelige vinkler, der tit ender som spildplads. Byg en slagbænk eller en skunk med reoler for at udnytte pladsen på en pæn og gennemført måde. Hvis der ikke er naboer at tage hensyn til, kan du hæve hele taget, så loftet bliver højere og skunken forsvinder. Det kan give ekstra kvadratmeter og nogle store, smukke rum. Udnyt højden med en stor hems med udgang til tagterrassen. Den kan placeres over badeværelset, hvor der ikke er lige så stort behov for dobbelthøje rum og loft til kip.

GØR VEJEN LETTERE

..
..
Har du mulighed for det, så invester i en elevator. Det giver en kæmpe komfort ikke at skulle gå op og ned ad alle trapperne med dagligvarer og små børn. Og mormor kan lettere komme på besøg. Samtidig øger en elevator også betragteligt lejlighedens værdi. En anden lækker detalje er pinolophængte døre. Modsat almindelige døre behøver den ingen karm at sidde i og virker derfor lettere og mere elegant. Lidt som en skabslåge eller en hemmelig dør. Samtidig kan de være større og bredere end almindelige døre, hvilket kan resultere i nogle smukke flader og imponerende kig.

 59c1204004059_original


ØVERST OPPE

Et tørreloft fra 1750 er ombygget til en imponerende taglejlighed på 165 m2 med en 70 m2 tagterrasse. Tagterrassen er inddelt i to, så ejerne får glæde af både morgen- og aftensolen. Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg har åbnet stuen op med store skydedøre i glas, så sollyset let kan komme ind, og boligejerne får et smukt kig ud over byens tage og lidt parisisk stemning til lejligheden. Se mere fra lejligheden på danskeboligarkitekter.dk.

….

Danske BoligArkitekter.


En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print