FØLG TRENDEN: SÆT FOKUS PÅ LOFTET

Arkitektur 4. marts 2019 Postet by Cecilie Juul
Tags arkitekturBoligfremvisningBOLIGINDRETNINGboligsalgBOLIGTIPSDanske BoligArkitekterEjendomshandelEJENDOMSMÆGLERFølg trendenHøjloftetindretningInspirationJesper NielsenKonstruktionerKrydsfinerKvalitetListeloftLoftMAKE TIMEmake yourself at homeSpærTræ

Loftet er en kæmpe flade i hjemmet, der ofte bliver glemt. Men nu begynder flere og flere at hæve blikket, når de skal bygge, og giver loftet struktur, farve og mere kærlighed. Se med her, hvor Danske BoligArkitekter inspirerer dig til et loft, man får øje på.

Af Marie Kiersgaard Espersen / Foto: Andreas Mikkel Hansen og Christina Kayser Onsgaard

 imponerende-listelogt
..

IMPONERENDE LISTELOFT

Dette listeloft er et fantastisk eksempel på, hvor meget det rigtige loft kan løfte et rum. Linjerne, strukturen og træet giver rummet karakter og fremhæver loftet og rummets facon. Ligesom træet gør det meget store og åbne rum mere intimt. Og loftet er ikke bare smukt, det fungerer også som et akustikloft, hvilket er vigtigt at tænke over i et stort og åbent rum som dette. Listeloftet er er lavet af boligejerne selv, da det er et forholdsvis dyrt valg. Lofttypen bliver dog forståeligt nok mere og mere populær, og billigere modeller og løsninger er derfor på vej frem. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

….

raat-beton-til-raa-natur

RÅ BETON TIL RÅ NATUR

Beton har længe været populært på gulvet, men det er også rigtig flot som loft. Det har arkitekt Niels Christoffersen benyttet sig af i dette nybyggede sommerhus, hvor den kolde beton går fint i spænd med havet udenfor og boligens andre naturlige materialer. Betonet er støbt på stedet og danner base for hele det to etager høje hus, hvor hvide vægge er i undertal og stoflige materialer som beton, træ og mørke flader giver masser af atmosfære. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her

….

intimt-og-beroligende

 INTIM & BEROLIGENDE

Mørke lofter er på vej frem. Og gerne rigtig mørke og med struktur som dette Troldtekt-loft over sovehemsen i ombygningen af arkitekt Allan Lorenzen. Den mørkegrå farve gør sammen med den mørkegrå bagvæg det lavloftede rum ekstra intimt og roligt. Og farvens beroligende virkning er bestemt ikke løgn. Undersøgelser viser nemlig, at vi mennesker dæmper vores stemmer og opfører os mere roligt, når der er mørkt. En viden der bliver brugt på hoteller og restauranter i stor stil. Og som også kunne være smart at tage videre med ind på soveværelset, hvor vi nemt skal kunne slappe af. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

et-spindelvaev-af-spaer

ET SPINDELVÆV AF SPÆR
..

Er du så heldig at bo i en gammel bygning med mulighed for spær, er det bare om at få dem frem som i lejligheden her, hvor et af målene med ombygningen var at lave højt til loftet. Spær giver et fantastisk blikfang i loftet og kan give ethvert rum lidt ekstra personlighed. De gamle, mørke træbjælker fungerer desuden som en god kontrast til hvide vægge og moderne møblement. Man kan faktisk ikke undgå at spærre øjnene op! Se mere fra lejligheden hos Danske BoligArkitekter her.

 …

knageme-flotte-knaster

KNAGEME FLOTTE KNASTER

Træ med mange knaster bliver ofte valgt fra, når man skal bygge. Men her i dette sommerhus har arkitekt Lotte Elkiær helt bevidst brugt dem som et æstetisk indslag, der fremhæver træets særpræg og naturlighed. De lange fyrretræsplanker går hele vejen rundt: både på gulve, vægge og lofter. De ubrudte flader bidrager med et eksklusivt udtryk, og de store mængder af et naturligt materiale som træ passer fantastisk med sommerhusets enestående placering midt i naturen mellem fyrretræer og lyng. Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter her.

simpelt-og-raat
..

SIMPELT & RÅT

I dette rum gik der engang køer rundt. Det var nemlig kostald indtil arkitektparret Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen ombyggede det til deres nye hjem. Og med tanke på en bondegård og en gammel stald er de lyse Troldtekt-plader og ubehandlede træspær et perfekt både simpelt og råt valg, der passer lige ind i stemningen. Samtidig giver det blikfang i loftet og god akustik, hvilket er vigtigt at tænke på i et stort rum med sparsom møblering og hård beton på gulvet. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

….

indefra-og-ud
..

INDEFRA & UD
..

Listelofter ses oftest indenfor, men her i huset tegnet af arkitekt Niels Christoffersen fortsætter det som en fin detalje ud under tagudhænget. Fortsættelsen af materialer binder inde og ude sammen, og det lange kig, der bliver understreget af listernes lige baner, giver en lethed og transparens mod det brutale betonfundament. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

….

lister-i-ramme

LISTER I RAMME

Indram listerne i et felt på loftet for et mere elegant og anderledes listeloft som i tilbygningen her af arkitekt Thomas Hjort. Udover at de er indrammet, er listerne også valgt i en smal og lys model, hvilket gør dem mere diskrete i rummet. Linjerne og strukturen bidrager dog stadig med en interessant loftflade med både stoflig og god akustik. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

….

charmerende-levn-fra-fortiden

CHARMERENDE LEVN FRA FORTIDEN

Sikke et hyggeligt loft at kigge op på! Det ældre loft er et levn fra husets originale arkitektur, inden det blev ombygget af arkitekt Per Hartwig. Heldigvis har han og boligejerne valgt at bevare det. Loftets cremede farve mod de kridhvide vægge understreger loftets modne alder og giver hygge og varme til rummet. Se flere af arkitekt Per Hartwigs projekter her.

….

medgoerligt-krydsfiner

MEDGØRLIG KRYDSFINER

De skrå vægge og krydsfinerpladerne, der fortsætter fra loftet og videre til væggene, giver stuen i overetagen i huset af arkitekt Lars Christensen en hyggelig og lun stemning. Næsten som hvis man sad i en hule. Samtidig giver de gennemførte træflader rummet et lækkert og eksklusivt udtryk. Krydsfinerplader er nu ellers både billige og lette at have med at gøre. Du kan nemlig let slå søm og skruer i, uden at de revner, og skulle en plade gå i stykker, kan du uden problemer sætte en ny op for få penge. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

kontrasfulde-konstruktioner

KONTRASTFULDE KONSTRUKTIONER

De mørkbejdsede originale bjælker i huset her giver en grafisk og dekorativ kontrast til det ellers hvide loft og vægge. Loftet er på den måde en vigtig karaktergiver til hjemmet og bidrager med både hygge og mere spændende arkitektur. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

kaerlighed-til-trae..

KÆRLIGHED TIL TRÆ

Arkitekt Pernille Arends har en kæmpe kærlighed til træ. Der var derfor ingen tvivl om, at 50’er-husets originale lofter i pitchpine skulle bevares og ikke males hvide, som hendes venner og familie ellers synes. Ligesom alt andet i huset istandsatte hun derfor loftet – og med et fantastisk resultat! De fremtrædende årringe i træet og dets høje kvalitet løfter nemlig hele huset og er et smuk syn for alle træ-fans. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

hoejt-men-hyggeligt
..

HØJT MEN HYGGELIGT
..

Mange meter til loftet er smukt, men ikke altid hyggeskabende. Med et smukt listeloft i egetræ som her i huset tegnet af Jesper Korf og Lars Bo Poulsen fra N+P Arkitektur kommer loftet visuelt tættere på, ligesom træet giver loftet opmærksomhed og bidrager med varme og stoflighed til rummet. Desuden følger der en  fantastisk akustik med et listeloft, hvilket er vigtigt at tænke over i et stort og åbent rum med stor glaspartier og hårde materialer som her i huset. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

..

hvis-det-skal-vaere-hvidt
..

HVIS DET STADIG SKAL VÆRE HVIDT
….

Er du stadig hverken solgt til træ, Troldtekt eller sorte lofter, men vil stadig have lidt struktur og god lyd, kan du efterabe løsningen fra det nybyggede hus her af arkitekt Per Hartwig. I stedet for de normale små og spredte perforerede gipsplader, er der her valgt to store rillede plader. Felterne giver en grafisk effekt i det hvide loft og en behagelig akustik. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

 ..

Danske BoligArkitekter.


En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser.
Danske BoligArkitekter.dk er en sammenslutning af arkitekter, 

der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere – find inspiration
blandt hundredvis af om- og tilbygninger samt nybyggerier, og find
netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.

Print