Boligindretning

WOOD YOUR HOME INTO FALL SHAPE

ceqkewlqkw

Det er efterår lidt endnu og drømmer man om at redesigne sit hjem, så er det den helt rigtige tid at begynde på det.

Med efteråret kommer den mørke, men også hyggelige tid, hvor belysningen i hjemmet bliver en central del af indretningen. Samtidig inspirerer efterårets farver til nye idéer indenfor. Derfor er det også heldigt, at det lige netop er efterårets toner og fremtoningen af træ i hjemmet, der er det mest tjekkede, du kan arbejde med i dit hjem lige nu.

Den indfarvede spartelmasse ’Dark Emerald’ fra DETALE CPH hjemme hos @mayastoltzewestander.
Den indfarvede spartelmasse ’Concrete’ fra DETALE CPH hjemme hos @simoneoe.

BRUG TRÆ I DIN INDRETNING

Hos ATM Design arbejder vi ikke meget med trendfarver, og hvilke materialer der er moderne lige nu og her, da vores projekter altid er bygget op omkring vores kunders DNA og identitet. Men der er en trend, vi ikke kommer udenom i vinteren og foråret: brugen af træ i alle afskygninger. Træmøbler, vægpaneler og brugskunst. Formsproget er ikke nødvendigvis rent skandinavisk, men mere inspireret af og fokuseret omkring tidsperioden fra 60’erne og helt op i 80’erne.

Som designere er vi meget inspirerede af brutalismens primitive, men stadig skulpturelle, formsprog, som vi tror bliver et pejlemærke for, hvordan både arkitektur og interiørdesign kommer til at se ud i den nærmeste fremtid.

Vi kan se, at træsorter som fyr, ask og selv bøg kommer tilbage igen – men i et langt kraftigere udtryk, end det har været i de sidste mange år. Især møbler fra 70’erne er begyndt at komme tilbage igen. Her er sammensætningen med brændte efterårsfarver helt rigtig og skaber et unikt look, der hensætter tankerne til et lille hotel i Paris.

henry-mcintosh-hyxr4xn8zfe-unsplash

GULD FRA DEN DANSKE DESIGNARV

Der er derfor rig mulighed for at gå på opdagelse på landets loppemarkeder i løbet af efteråret, hvor alle kendte såvel som mindre kendte møbler fra den danske designarv fra 70’erne kan erhverves for bil­lige penge – inden resten af Danmark ser potentialet i disse fremtidige klassikere. Her skal man eksempelvis kigge efter Rainer Daumiller, der har arbejdet med Hirtshals Savværk, de velkendte Magnus Olesen-produkter og Rud Thygesen.

BRÆNDTE NUANCER OG MIKROCEMENT

Hvad angår farver, materialer og tekstiler til efteråret er de brændte brunlige nuancer virkelig gode til alle slags træmøbler. Her er der også mulighed for at arbejde med en masse nye materialer på væggene, hvor der er kommet mange produkter frem de sidste par år. Nogle af de nye spillere på markedet er DETALE CPH og SCS Lab, som arbejder henholdsvis med indfarvede spartelmasser og mikrocement til væggene. Vi kan eksempelvis lide kontrasten imellem det varme træ i møblerne i et hjem og en indfarvet, rustik væg, der kan ændre et rum radikalt i ’look and feel’.

Det handler om at finde den modige pensel frem og prøve ting af i hjemmet, som man måske aldrig havde troet, man ville kunne lide. God fornøjelse.

Anders Faarborg er indretningsdesigner og kendt fra de første fire sæsoner af programmet I hus til halsen, hvor han sammen med Jesper Nielsen hjælper trængte danskere med at få solgt deres bolig. Anders er Design Director i All That Matters, og han er desuden partner i møbelfirmaet Novel Cabinet Makers. Her på siderne vil Anders Faarborg dele ud af sine tanker i forbindelse med ombygning og indretning.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram