Boligindretning

VELVÆRE PÅ BADEVÆRELSET

Arkitekt: Allan Lorenzen fra Tegnestuen Lorenzen og medlem af Danske BoligArkitekter

velvaere-i-badevaerelset

NATURKIG – I badeværelset af arkitekt Allan Lorenzen har man direkte udgang til haven og markerne bag. Fra det fritstående badekar kan man derfor ligge og nyde den mest fantastiske udsigt. Badeværelset er bygget i åben kontakt med de resterende rum. Gennem hele huset er der indbygget skræddersyede møbler og vægge i egetræ. Detaljer, der bidrager med en smuk og gennemført sammenhæng i det ombyggede hus. Se mere fra huset på danskeboligarkitekter.dk.

1. FORSTÅ STEDET

Undlad at begynde med at vælge fliser eller en pæn vandhane. Hvis du virkelig vil lave noget lækkert og gennemført, er det vigtigt, at du eller en arkitekt forstår stedet og bruger de iboende kvaliteter. Kopier derfor ikke 1:1 fra boligmagasiner og Pinterest. Selv om vi som regel ønsker masser af dagslys, har jeg engang lavet et helt mørkt badeværelse, der blev lækkert, fordi det passede til stedet og huset, der var bygget ind i en skrænt. I stedet for at ærgre mig over det manglende lys inde i skrænten, hvor badeværelset skulle placeres, omfavnede jeg mørket og brugte dets kvaliteter.

2. BRUG LET AFLÆSELIGE MATERIALER

Skab stoflighed og atmosfære med flader i kontraster. Det gælder om at bruge ærlige og let aflæselige materialer som træ og sten, da det gør os veltilpasse som mennesker. Laminat, malede overflader og finer er svære at gennemskue, hvad består af.

villa_risvaenge_030-1-1024x683

3. OPDEL FUNKTIONERNE

Funktioner fungerer bedre, når de er opdelt. Gør dig derfor den luksus og adskil toilet, vask og bad fra hinanden, når det lader sig gøre. Det kræver plads, men det er dejligt, når der skabes rum i rummet, og at man fra sit badekar kan se på noget pænt og ikke på toilettet overfor. Placer badekarret, så det vender helt rigtigt i forhold til udsigten, eller skab selv noget skønt at kigge på.

4. LUK LYS IND

Hvis stedet tillader det, og det passer til dig som menneske, så overvej at lukke badeværelset op med store vinduer og en udgang. Det er lækkert at kunne se ud på naturen og vågne med dagens vejr. Bor du på en villavej med naboer tæt på, kan du spærre for kigget ind med et skur og plante nogle træer og planter i mellemrummet. Et ovenlysvindue kan også gøre underværker. Du kan placere det i et hjørne op ad en væg med flotte naturfliser. Alt efter lyset og årstiden vil farven skifte nuance. Det kan være en fin detalje.

dba_logo_positiv

Denne artikel er udgivet i samarbejde
med Danske boligarkitekter

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram