Boligindretning

SÅDAN BINDER DU UDE- OG INDERUM SAMMEN

3-lav-mad-i-det-fri

Få et mere spændende og harmonisk hjem ved at binde ude- og inderum sammen. Indsæt store vinduer, flyt dagligdagsaktiviteter ud og tænk i materialer og flader, der gør vejen udenfor i haven og på terrassen let og dragende. Danske BoligArkitekter guider dig med arkitekternes bedste tips her.

Af: Marie Kiersgaard Espersen Foto: Christina Kayser Onsgaard og Andreas Mikkel Hansen

LAV MAD I DET FRI

Ryk madlavningen ud på terrassen i de varme sommeraftener med et lækkert udekøkken. Husk dog, at du ikke bliver varmet af særlig meget aftensol, hvis du placerer køkkenet i øst. Skyggende træer, mure og andre høje ting skal du også tage med i dine overvejelser, inden du bygger. Placér det gerne tæt på indgangen til husets indvendige køkken, som i dette nybyggede hus af Lars Bo Poulsen. På den måde skabes der en naturlig overgang til din bolig, og du skal ikke bære redskaber og madvarer så langt. I udekøkkenet her er der også tænkt i en afskærmende låge. Det er en god måde at undgå, at køkkenet bliver ulækkert af visne blade og andet snavs. Se mere fra udekøkkenet hos Danske BoligArkitekter her.

1

GÅ GLAD I BAD I DET FRI

Opret bademuligheder i haven og tag en skyller under åben himmel som her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard. Det er rart og praktisk at kunne bade i haven. Måske er du blevet beskidt efter havearbejdet, eller også er det varmt og derfor lækkert med en kold udendørs skyller. Bruseren er en indendørs dagligdagsfunktion, der ved at flytte udenfor øger dit leverum og gør grænsen mellem inde og ude mere flydende. Se flotte løsninger med udendørsbrusere hos Danske BoligArkitekter her.

 

2-indret-din-terrasse-som-din-stue

INDRET DIN TERRASSE SOM DIN STUE

Invester i hyggelig indretning til terrassen på samme måde som til din stue. Husk, at du i vid udtrækning kan anvende de samme fif og indretningstricks, som du bruger indenfor. Arranger loungeområdet med nogle behagelige flydemøbler og lad lanterner, puder og planter fuldende hyggen. På denne overdækkede terrasse er der gjort noget ekstra ud af væggene, der er beklædt med skifersten og sortmalet træ. På den måde er det nemt at forvandle et trist hjørne i haven til en indbydende hyggekrog. Se mere fra den flotte terrasse hos Danske BoligArkitekter her.

4-gulv-og-terrasse-ud-i-et

GULV OG TERRASSE UD I ÉT

Lad materialet og niveauet på dit gulv inde i huset fortsætte videre ud på terrassen som her i sommerhuset af arkitekt Søren Sarup. Det er en enkel og lækker måde at skabe en glidende sammenhæng mellem ude og inde på. Og når dørene står åbne, virker det nærmest som ét stort rum.
Husk dog, at den manglende niveauforskel på gulvet kan give fugtproblemer, da sne og vand vil samle sig lige udenfor og derfor let kan trænge ind. En løsning kan være at lægge et linjedræn, der er en slags rist, hvor vandet kan løbe fra. Samtidig skal man huske, at materialer ikke opfører sig ens ude og inde. Med tiden vil vind og vejr derfor gøre forskel på fladerne. Træ, tegl og beton er lækre materialer at gå på med bare fødder. Se mere fra det flotte sommerhus hos Danske BoligArkitekter her.

5-lys-op

LYS OP

Lys dine uderum op som her på huset tegnet af arkitekt Rasmus Bak. Sæt lys på muren eller op i træerne og på planter. Placér fx lyset, så det lyser nedefra og op. Det vil skabe dekorative og stemningsskabende silhuetter fra planterne og andre genstande i haven. Lyset giver tryghed, da det afslører, at der ikke er noget farligt ude i mørket. Samtidig får lyset din bolig til at virke større, da lyset åbner uderummet op modsat en mur af mørke. Se flotte løsninger med udendørsbelysning hos Danske BoligArkitekter her.

6-aaben-op-fra-alle-rum

ÅBEN OP – FRA ALLE RUM

Indsæt store døre, der kan skydes eller foldes helt til siden langs din terrasse eller have som her i tilbygningen af arkitekt Nanna Bering. Når du åbner dem, giver det en fornemmelse af, at ude og inde flyder sammen til ét rum, og dit hjem vil føles større. Der er dog ingen grund til kun at lave udgange til haven fra stuen. Åben også på badeværelset eller fra soveværelset. På den måde bliver dit udeareal også en del af de rum. Det er lækkert at kunne gå ud i solen direkte fra sengen. Og hvem vil ikke også elske at kunne hoppe direkte fra haven og ind på badeværelset og tage et bad – eller omvendt? Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

 

7-lad-materialer-gaa-igen

LAD MATERIALER GÅ IGEN

Et enkelt trick er at lade materialer og flader gå igen både inde og ude. Brug typehusets karakteristiske sortmalede træ på en væg i entreen som her i ombygningen af arkitekt Lotte Elkiær, eller lad gulvet være det samme indenfor og ude på terrassen. Det giver en ensartethed og harmoni, der får dit hjem til at virke mere sammenhængende. Se mere fra det ombyggede typehus fra 60’erne hos Danske BoligArkitekter her.

dba_logo_positiv

DENNE ARTIKEL ER UDGIVET I SAMARBEJDE
MED DANSKE BOLIGARKITEKTER

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram