Boligindretning

NÅR KONTORET FLYTTER IND

FAKTA:

Anders Faarborg er indretningsdesigner og kendt fra de første fire sæsoner af programmet I hus til halsen, hvor han sammen med Jesper Nielsen hjælper trængte danskere med at få solgt deres bolig. Anders er Design Director i All That Matters, og han er desuden partner i møbelfirmaet Novel Cabinet Makers. Her på siderne vil Anders Faarborg dele ud af sine tanker i forbindelse med ombygning og indretning.
Vi har alle haft en periode af vores liv, hvor det er nødvendigt at flytte arbejdspladsen hjem – enten på grund af flytning i virksomhed, et sygt barn eller andre pressede perioder. Men hvis en situation medfører, at man bliver nødt til at arbejde hjemme i en længere periode, er det vigtigt med lidt justeringer og interior-tricks, for at ”kontoret” bliver så effektivt og behageligt som muligt.

Her kommer et par tips til, hvordan du får dit hjemmekontor til at spille:

dillon-shook-my3_bvr74fi-unsplash-1

Lys

“Det er super vigtigt, at der er god tilgang til dagslys. Hvis man begraver sig i arbejde i et lille lokale med begrænset dagslys, og med gardiner halvt rullet ned, kommer man til at glemme tid og sted, og man vil have sværere ved at opbygge gode rutiner. Derfor er det vigtigt at placere sin arbejdsplads tæt på et vindue. Her skal arbejdspladsen vende med siden til vinduet. På den måde får man det mest optimale arbejdslys, uden at lyset generer med genskær i computerskærmen eller et stærkt modlys, der kan gøre det svært at koncentrere sig.

Det er vigtigt at have forskellige slags lyskilder på en kontorplads. Derfor er det rigtig godt både at have en bordlampe, en loftslampe og eventuelt en gulvlampe. På den måde kan man fra tidlig morgen til sen aften justere lyset, så der konstant er den nødvendige lysstyrke i rummet. Vi er heldigvis i en periode, hvor sollyset er på vej tilbage. Men i foråret kan dagslyset ændre sig utrolig meget med det skiftende vejr. Derfor er det kunstige lys essentielt, når man snakker stillesiddende arbejde, der kræver meget koncentration. En måde, hvorpå man virkelig kan udnytte det kunstige lys, er ved at købe 3-trins dæmpbare lyskilder. De kan købes i de fleste store supermarkeder i dag. På den måde kan man skabe et super hyggeligt og optimalt arbejdslys ved hjælp af meget få lyskilder. Her kan man lige pludselig får dæmp-funktion i hjemmet på steder, hvor der ikke er lavet installationer til det.

michael-soledad-b4gwdlgth5y-unsplash


Indretning

Det er meget vigtigt, at hjemmearbejdspladsen bliver en prioritet rent pladsmæssigt. Det er fint, at man sidder ved spisebordet i en kort periode. Men hvis arbejdet er flyttet ind i hjemmet for en længere periode, skal det også have lov til at ligge og vente. Derfor er det ikke optimalt at sidde et sted, hvor arbejdsopgaver hele tiden skal ryddes af vejen for andre funktioner.

Det er også vigtigt, at man laver sig et lille område, fordi det skaber en privatsfære. Når man sidder på den plads, er man på arbejde. Eventuelt med høretelefoner hvis situationen tillader det. Så kan der laves effektivt arbejde i en kortere periode, hvor man får lavet mere, end hvis man indgår som en del af møblementet.

Derfor er den mest optimale indretning at placere arbejdspladsen for sig selv. Hvis man ikke har et rum, hvor dette kan lade sig gøre, udvælger man et område i hjemmet, hvor arbejdspladsen bliver etableret. Hvis man har et lille bord, der kan bruges til skrivebord, er det selvfølgelig optimalt. Her spiller ergonomien jo også ind. Det vil sige, at bordet skal være mellem 69-73 cm i højden, før det er egnet til formålet. Stolen skal være mellem 44-47 cm høj. Det er super, hvis man kan finde eller låne en gammel kontorstol til formålet. Men pas på gulvet! Mange kontorstole er ikke udviklet til trægulve.

1_1

Der er sågar eksempler på firmaer, der har udviklet midlertidige skriveborde i bæredygtige materialer, f.eks. den danske designvirksomhed Stykka.

Placeringen af arbejdspladsen er også vigtig. Man kan tænke i alternative områder, hvor der måske før har stået en reol eller et andet møbel. Det er rart, hvis der er luft omkring arbejdspladsen, så man føler, at det er et godt sted at sidde. Det er også fint, hvis det er et sted, hvor der er overblik eller udsigt til omgivelserne, så der er plads til, at øjet og blikket kan hvile, når der er tænkepauser.

staythef___home_desk_012

Jeg har personligt fundet et helt nyt sted hjemme hos os i vores udestue, hvor der nu er etableret en arbejdsplads. Og selvom det var meningen, at den skulle være midlertidig, er det blevet så rart et sted at sidde, at den bliver permanent. Så hvis du får indrettet et fedt hjemmekontor, kan det være, at det er her for at blive.

Men husk, at der er andre, der bor i hjemmet, mens du arbejder. Derfor skal du huske at holde orden i dit nye kontor og sørge for, at det ser rart ud med den nye funktion i hjemmet.

God indretningslyst derude!”

 

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram