Boligindretning, Design

MAKING A HOME A HOME

hotel-jutlandia-4

Hvad skal der til, før vi som mennesker føler os hjemme? Mange tænker måske, at følelsen af hjem bunder i familiefotos eller arvestykker. Men set i et bredere perspektiv tager vi adskillige værktøjer i brug og fokuserer på specifikke områder, der kan skabe den hjemlige følelse.

Et hotelophold eller restaurantbesøg er en forkælelse, oplevelse og tit en inspiration til indretningen derhjemme. Tendensen har tidligere været at bringe hotelluksussen ind i hjemmet, men hos All That Matters Design arbejder vi nu modsat og bringer hjemmet ind i de ’offentlige‘ miljøer. I alt fra restauranter og hotellobbyer til selv kontorarealer hjælper vi med at skabe områder, som fremkalder en afslappet og hyggelig stemning.

GRUNDLÆGGENDE ELEMENTER

Udgangspunktet er at se på selve ”kassen” først, det vil sige gulve, vægge og lofter. Lofter og gulve kan både være besværlige og dyre at justere på. Væggene er derimod budgetvenlige, kan skabe fantastiske blikfang og være med til at definere hvert rum. Farver er en smagssag og afhænger af ens vaner, rummets funktion, beliggenhed og størrelse. Men arbejd altid med rummet – for eksempel ved at male de små mørke rum i mørkere toner.

Indretning handler tit om at skabe et område, som virkelig gør indtryk på beskueren – og det kan gøres på mange måder. En enkelt væg med iøjnefaldende tapet kan danne det perfekte kanvas for et loungeområde. Klassiske og elegante vægpaneler kan tilføje lidt gammeldags æstetik. For et mere råt og taktilt udtryk findes der KABE – en indfarvet spatelmasse, der fås i mange flotte farver.

KONTRASTER

Kontraster er altafgørende i en indretning. Det kan være åbenlyst såvel som underspillet. Det handler om skabe en balance og samle produkter og overflader, som udligner hinanden. En blanding af en eller flere materialer som træ, metal, papir, tekstil og glas vil skabe en god harmoni. Tunge elementer skal opvejes af det lette, matte overflader sammensættes med de blanke, det bløde ved siden af det ru og så videre. Det kan også opstå i designet af produkter, hvor det industrielle mikses med det forfinede, og det moderne sættes op imod det gamle.

hotel-jutlandia-9

PLACERING AF MØBLER

En rar og åben atmosfære forbindes tit med hoteller, og en af koderne til dette er placering af møblerne. Her er der flere ting, man også kan kigge på i sit eget hjem for at skabe mere ’overskud‘ i indretningen. Placeringen og selve planløsningen er centrale for at opnå den optimale stemning. Mange placerer tit møblerne langs væggene og får derved skabt et udtryk, der i nogle tilfælde virker mere praktisk end hyggeligt. Ved at trække møblerne ud i rummet kommer der plads og luft, og møblerne kommer til deres ret. Til sidst samles de ved hjælp af et tæppe, så det skaber afgrænsning. En anden mulighed er at arbejde med størrelsesforholdet imellem de ting, man placerer i rummet. Eksempelvis ser det altid imponerende ud at bruge enten et stort spejl eller kunst i de små rum. Omvendt, hvis det er et større lokale, kan man samle en collage af mindre produkter for igen at understrege størrelsesforholdet.

FINAL TOUCH

Sidste hånd på mesterværket er vigtigt. Sammensæt en unik collage af kunst og prints eller andet vægdekoration til over sofaen eller sengen. Mindre ting som puder og plaider skal blandes med mønstre og farver, så det får karakter. Hold dig til større planter, men bland også gerne med mindre. Nips skal være veludvalgte og særprægede – gerne med en funktion eller betydning for rummet og placeringen.

hotel-jutlandia-7

Se forskellige indretningsløsninger fra All That Matters her.

anders-busk-faarborg-koekken_54

Anders Faarborg er indretningsdesigner og kendt fra de første fire sæsoner af programmet I hus til halsen, hvor han sammen med Jesper Nielsen hjælper trængte danskere med at få solgt deres bolig. Anders er Design Director i All That Matters, og han er desuden partner i møbelfirmaet Novel Cabinet Makers.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram