Boligindretning

I ÉT MED NATUREN – BOLIGTRENDS 2019

1

I 2019 fortsætter en del af de trends, der allerede spirede i boligerne ved udgangen af 2018. Men vi ser også en del nyt, og I denne artikel vil jeg vil tage jer med rundt om de trends, som jeg tror, vi kan forvente at se mere til i 2019.

JORDFARVER

En af de helt åbenlyse trends er farveforandringer – den er stensikker hvert år. I år er det de brune nuancer eller jordfarver og anderledes pasteller, vi skal stifte bekendtskab med. Jeg tror på, at det bliver det ypperste at skabe et tone i tone-hjem i rolige, afdæmpede naturfarver – knækket af en enkelt pastel som for eksempel kunne være lysegrøn, syren eller lysegul. Jordfarverne er kommet for at blive. Den beige, brune eller rosabrune kan skabe god basis for ro i hjemmet, mens det giver anledning til, at man kunne være mere modig med, hvilke materialer man ellers arbejder i. Og farverne på eksempelvis sofapuder og pynteting kan få lov at være lidt vildere med denne basisfarve, der ligesom omfavner rummet og giver en dejlig ro for øjet.

2

NATUREN SKAL PÅ VÆGGENE

Man ser også naturen bryde indenfor i trenden med mere rustikt træ i stedet for hvide møbler og vægge i hjemmet. Som eksempel vil jeg gerne fremhæve lamelvæggen, som er en beklædning til væggen af flotte håndlavede træstykker – det er en smart måde at få naturen ind. Lameller lavet af træ har også den funktion, at de er lyddæmpende og dermed også giver rummet en god akustik. Lamelvæggene er helt sikkert også et ”gør det selv-projekt”, der er håndgribeligt for de fleste. Jeg skal helt sikkert også selv have en lamelvæg op i min spisestue i 2019.

Du kan se mere til dette flotte håndværk på: www.norto.dk, som i 2018 startede firmaet med disse lamelvægge. Firmaet har en god vision, og med omtanke for miljøet har de skabt en trend, som jeg tror, at mange vil hoppe med på i 2019.

3

GRØNNE PLANTER I TÅGE

De grønne planter er stadig en stor del af boligtrenden i 2019. Her ser jeg mange steder, at designere udvikler fine, nye måder at opbevare planter på. Gejst er et af de firmaer, som har set plantetrenden fortsætte, og de har dermed skabt en unik og nytænkende urtepotte, hvor det grønne i hjemmet kan vises meget stiligt og fint.

Gejst har udviklet urtepotten Nebl. Nebl er en intuitiv og innovativ urtepotte, der hylder helhed og enkelthed. Nebel er det tyske ord for ’tåge’, og i netop dette meteorologiske fænomen har designfirmaet Gejst fundet inspirationen til Nebl. Nebl består af en keramikbase, hvori planten placeres, og af et matteret glas, der efterfølgende sættes ned over. Glassets to åbninger har to forskellige størrelser og kan derfor enten placeres højt på basen eller lavt på basen. Jeg er vild med det look, Nebl giver planten, og jeg tror på, at det er noget, vi kommer til at se mere til i 2019. Du kan se mere til den flotte urtepotte på www.gejst.com.

PLANTER UPSIDE DOWN

Planteplaneter er også en af de sjove plantetrends, jeg synes, vi skal se nærmere på. Planteplaneterne har været fremme et par år, og jeg har selv brugt netop disse meget. Planteplaneterne hænger fra loftet og ned, og det giver en helt omvendt rumfornemmelse, når planterne hænger ned fra loftet. Jeg har altid kunne lide at bruge de lidt sjove og skæve ting i indretningen, da det hele ikke skal være så stringent og kedeligt. Designeren bag disse, Kaja Skytte, laver planterne i hånden ud fra en japansk teknik. Tanken bag er egentlig, at planten bliver en magisk skulptur, når den hænger ned fra loftet. Du kan se mere til planteplaneterne på www.planteplaneter.dk.

GÅ PÅ OPDAGELSE

Gå en tur i skoven og find ting i naturen, som du kan bruge i dit hjem. Det kan være en kastestang fra en kronhjort – brug den som dekoration eller måske til en fin knagerække. Det kan også være store sten, som du for eksempel kan male på, eller blade du kan klistre på papir og sætte op i en ramme. De små personlige fund kan skabe et utroligt fint look, nu hvor naturtrenden buldrer derudaf. Og et stort plus: Det er gratis.

laundry-basket-lillerod

OPBEVARING I SKOVENS MALERIER

Hos firmaet Lillerød er filosofien at skabe smukke og nyttige genstande til hverdagsbrug ved kun at bruge de materialer, som skoven stiller til rådighed. Lillerød har skabt et æstetisk produkt med de håndlavede kurve, som er en fryd for øjet, og som går super godt i spænd med naturtrenden, vi møder i 2019. Jeg er vild med kurvene, som Lillerød har skabt, mest af alt fordi de er smukke, men også fordi der ligger en enormt fin historie bag produkterne. Læs historien hos www.lillerod.dk.

SERVERING MED OMTANKE

Hos LIVINK kommer der en nyhed i 2019, som også er skabt med materialer fra naturen. Et smukt hånddrejet tapasbræt i træ, med drejefunktion som kan skabe rammen om en hyggelig aften med lækker mad, når du inviterer dem, du holder af. LIVINK er mit eget designfirma, og her har jeg igennem det seneste år forsøgt at dreje tankerne over på mere bæredygtighed og mere funktion i produkterne. Du kan se mere på www.livink.dk.

NATURILLUSTRATIONER

Kunst fra kreative hænder, som maler eller skaber naturmotiver grafisk, bliver også et hit i 2019. Botaniske udtryk med mange fine farver – som vi kan sætte op på de jordfarvede vægge og netop knække udtrykket med pasteller.

LIVINK har udviklet en akvarelserie af smukke, håndmalede naturmotiver i 2019 spring-kollektionen. Kollektionen er udviklet på basis af naturtrenden, og med øje for æstetisk design får kollektionen endnu et medlem, når LIVINK i efteråret 2020 kommer med lækkert, økologisk bomuldssengetøj med netop de fine akvarelmotiver på.

Vissevasse har også flotte, grafiske naturmotiver i deres nye kollektion – med botaniske udtryk samt hav og hygge i spil. Vissevasse er super dygtige til at bruge tidens trendfarver på deres helt egen måde. De gør det meget nemt for os at mikse deres produkter med de øvrige trends i 2019.

 

49622897_783754812008418_4084507155397345280_n

Pernille Riis Frederiksen er fast skribent på First Class og en af Danmarks førende stylister inden for boligindretning, trend­setting, styling og fotografering. Derudover er hun uddannet mentor, hvor hun via arbejdet i sin egen designvirksomhed, LIVINK, hjælper psykisk sårbare tilbage på arbejdsmarkedet med støtte og kærlig vejledning. Pernille har skabt sit eget kreative univers på de sociale medier gennem en personlig stil og indretning. Hun tilbyder indretning til private og virksomheder såvel som styling og produkt-fotoshoots.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram