Boligindretning, Design

10 IDÈER TIL MAKSIMERING AF SMÅ RUM

Bor du i et lille hus, en lille lejlighed, eller har du et eller flere små rum, så oplever og nyder du sikkert den hygge og intimitet, der næsten automatisk følger med. Indretningen kan tilgengæld være lidt af en udfordring, når kvadratmeterne er få og pladsen træng. Her er lidt inspiration til, hvordan du kan maximere den plads, du har til rådighed og idéer til, hvordan du får små rum til at virke større og mere rummelige.

10 ideer smaa rum 1

1/ LYS, LYS, LYS

Lys er en afgørende faktor, hvis du vil have et rum til at føles større, mere åbent og rummeligt. Vinduer er den vigtigste lyskilde, så hvis du gerne vil kunne trække for om aftenen, så vælg tynde og lette gardiner frem for mørke og tunge. Eller vælg i stedet for en løsning, der optager så lidt plads som muligt over og omkring vinduet. Det kan f.eks. være persienner, rullegardiner eller plisségardiner.

10 ideer smaa rum

2/ SPEJLE

Spejle er både praktiske og dekorative, men de er også fantastisk effektfulde i indretningen af små rum. Spejle i alle størrelser og geometriske former kan bruges flittigt, og lige nu er der masser at vælge mellem i interiørbutikkerne. I et stort spejl reflekteres rummet og skaber en ekstra dybde, der får rummet til at syne større. Et spejl velplaceret i forhold til rummets lysindfald kan give dig endnu en lyskilde eller et ekstra ‘vindue’.

10 ideer smaa rum spejle

3/ STORE LYSE FLADER

Mørke farver suger lyset, lyse flader reflekterer og spreder lyset og giver en fornemmelse af rummelighed. Vælg derfor lyse farver til nogle af eller alle de store flader som gulve, vægge og loft. Du kan også med fordel vælge lyse farver til vindueskarme og store vandrette flader som bordplader.

10 ideer smaa rum lyse farver

4/ VÆLG LETTE MØBLER

Når det kommer til interiøret er det vigtigt at vælge møbler med et let og spinkelt udtryk. Gå udenom tunge og kompakte møbler og vælg møbler med ben, så de er hævet fra gulvet. Det er alt sammen med til at skabe luft og give et lettere og åbent udtryk.

10 ideer smaa rum lette møbler

5/ DOBBELTFUNKTION

Selvom kvadratmeterne er få, er der gode muligheder for at få opfyldt de fleste behov. Gå efter møbler med dobbeltfunktion og få på den måde løst to eller flere behov med ét møbel. Det kan helt enkelt være en stol eller taburet, der fungerer som sengebord i hverdagen og som ekstra siddeplads til gæster.

10 ideer smaa rum mulitifunktion

6/ INDRET OPAD

Når pladsen er træng, er der ofte hjælp at hente i højde. Tænk indretningen opad og udnyt pladsen til dekoration eller ekstra opbevaring. Når du bruger højden, skabes der samtidig en følelse af flere niveauer, hvilket er med til at give en fornemmelse af mere rummelighed.

10 ideer smaa rum i højden

7/ SKIFT DØREN

Døre lukker typisk for lyset og kræver, at en del plads er fri for at kunne åbnes og lukkes. Udskift den almindelige dør med en glas dør for at få mere lys eller skift den ud med en skydedør for at få mere plads.

10 ideer smaa rum døre

8/ KREATIV OPBEVARING

Tænk kreativt, når det handler om opbevaringsplads. Udnyt alle kroge, indhak og hjørner. Benyt pladsen under en trappe, under sengen eller pladsen over døråbningen.

10 ideer smaa rum i kreativ opbevaring

9) DETALJER GØR EN FORSKEL

Vælg pynt og dekoration med omhu. Indret hellere med få og lidt større ting i stedet for mange små nips. Mange små ’dimser’ kan nemt virke rodet, og udtrykket bliver let sammenpresset. Saml dine yndlings ting i mindre grupperinger eller udvælg nogle større karakteristiske ting, det giver et overskueligt, enkelt og luftigt indtryk.

10 ideer smaa rum dokoration

10/ ORGANISER DIT ROD

Et ryddeligt hjem virker altid mere rummeligt, men rod er kommet for at blive. Vi kender vel alle sammen til det rod, der opstår i samme øjeblik, vi kommer ind ad døren og lægger ting fra os. Det er alt fra bilnøgler, aviser, mobiltelefoner, læbepomade, tasker, handsker etc. Få styr på rodet ved at give det en særlig plads og saml det hele der. Det kan være en kurv til jakker, tasker og cykelhjelme eller en stor skål på bordet til bilnøgler, læbepomade og mobiltelefon.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram