Artikel

TIDENS TEGL

Tegl, eller mursten som vi også kalder dem, har for længst bevist deres værd. De er smukke, vedligeholdelsesfrie, og fyldt med arkitektoniske muligheder både inde og ude. De er det perfekte materiale til at bygge vejrbestandige boliger, som kan holde til tidens tand og derfor er det også fortsat et af de mest populære materialer, når der bygges nyt. Se med her, hvor arkitekterne viser inspirerende og smukke løsninger.

Af Camilla Vinkel
Foto: Stamers kontor, Danske BoligArkiteker m.fl.

lundhild

Miks med materialer

Denne nybyggede villa, tegnet af Arkitekt Steen Bjørn Lundhild, mikser på fineste vis materialerne træ, tegl og zink. En overdækket terrasse løber på langs af hele boligens længde. Her kan grundens skønne udsigt nydes. Den overdækkede terrasse fremstår med sin varme glød, som en kontrast til bygningens mørke teglydre. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her. 

korf

Ude er inde

Arkitekt Jesper Korf har sørget for at skabe stemning i stuen med den mørke teglstensvæg. Samtidigt udviskes overgangen mellem inde og ude ved at lade væggen blive ført “igennem” glaspartiet og skabe en sammenhæng til haven. Huset er opført på den grund, der tidligere husede Mærsk Mc-Kinney Møllers villa og teglsten og teaktræ er gennemgående materialer i boligen. Se mere fra projektet hos Danske Boligarkitekter her. 

christoffersen

Lys luksus

Arkitekt Niels Christoffersen står bag denne villa, som er tænkt i et enkelt, æstetisk og klassisk design med præcise liner, smukke detaljer og så få materialer som muligt: Tegl, træ og glas. Den lyse teglsten giver huset et eksklusivt udtryk og arkitekten har arbejdet med husets form som var det en kubistisk skulptur. Se mere fra projektet hos Danske Boligarkitekter her. 

nord1

Lag-på-lag

Arkitekt Erik Nord har tegnet denne markante tilbygning i to etager til et dobbelthus i Risskov. Tilbygningen har givet en helt ny førstesal med masser af plads og en stor, lys opholdsstue, hvor der kan åbnes helt op til haven. Den nye tilbygning er beklædt med særlige beklædningstegl, som giver et lettere udtryk end almindelige mursten, og laver et samspil mellem det nye og de eksisterende mørkerøde teglsten. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her.

leth

Vis muren frem

I dette hus er der anvendt teglblokke til indervæggene og dem har Arkitekt Uffe Leth ladet stå helt ubehandlede. De rå teglblokke giver stemning og farve til rummet. Huset er opført som et udviklingsprojekt for Realdania Byg og ideen bag har været at skabe en familiebolig, som er vedligeholdelsesfri i de første 50 år og har en lang levetid på minimum 150 år. Husets lange levetid og minimale vedligeholdelse gør at der over tid forbruges markant mindre CO2 end til traditionelle typehuse. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her.

hartwig

Facade med skyggespil

Arkitekt Per Hartwig står bag dette nyopførte byhus, der har erstattet et ældre byhus, der stod på grunden. Husets facade er delt op i midten og opført i mursten og beton. Den murede del af facaden er udført ved at lave en lille fremskydning af hver anden tegl, hvilket giver et fantastisk skyggespil og bryder med den glatte betonfacade. Historien fra det gamle byhus lever videre i det nye, da man har benyttet de gamle nedbrydningsstenene til de indvendige vægge og på den måde skabt varme og karakter. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her.

korf2

Arkitekt Jesper Korf har tegnet denne familiebolig, der har en muret base af genbrugsmursten. Huset er et godt eksempel på at genbrug ikke behøver at se fodformet og kedeligt ud. De gamle murstens livlige patina giver kontrast til villaens moderne linjer og skulpturelle form. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her. 

lars-bo-poulsen

Zoneinddeling

Arkitekt Lars Bo Poulsen har ladet en rå murstenvæg løbe på tværs af stueplanet i denne bolig. De smukke gul-grå sten skaber ikke kun stemning, men er også med til at inddele boligen i zoner – det store fællesområde i stueplan og den mere private og tilbagetrukkede afdeling af boligen på 1. sal. Samtidigt er teglstenen et flot supplement til boligens øvrige materialer – cedertræ og hvidt puds. Se mere fra projektet hos Danske BoligArkitekter her. 

aiste-faktura

 

Fakta om Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekters primære opgave er at oplyse om, hvad arkitekter kan bidrage med i forbindelse med større byggeprojekter. Vi skaber kontakt mellem boligejere og kompetente arkitekter, der kan give rådgivning både før og under byggeprocessen.
Arkitekterne er ikke ansat hos Danske BoligArkitekter, men driver deres egne selvstændige virksomheder over hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de er medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder, som siden 2012 har drevet Danske BoligArkitekter som en non-profit-ordning sammen med Videncentret Bolius.
Danske BoligArkitekters ’Trendguide 2020’ kan downloades på www.dbark.dk

dba_logo_positiv

DENNE ARTIKEL ER UDGIVET I SAMARBEJDE
MED DANSKE BOLIGARKITEKTER

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

 

 

 

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram