Arkitektur

GODE RÅD TIL AT KLIMASIKRE DIN BOLIG

dsc_0468

Jesper Nielsen giver her en række gode råd til, hvordan du forbereder din til bolig til vinteren. Løbende vedligeholdelse kan spare dig for store udgifter på længere sigt og er med til at sikre værdien på din bolig

Efteråret er smukt med sine farver, men det rummer også en skyggeside, hvis du er boligejer. Efteråret er nemlig den årstid, hvor vejret udgør en løbende trussel mod bygningsdelene. Voldsom nedbør, storme og løvfald er ifølge Jesper Nielsen nemlig potentielle skadevoldere, som man bør tage alvorlige og forberede sig på.

-Mange af os tænker måske ikke så meget på vores tagrender, nedløbsrør, brønde, sokler, tage og vinduer til dagligt, men det er faktisk bygningsdele, som kan lide alvorlig skade, hvis ikke vi udviser rettidig omhu. En fuld tagrende kan nemlig lede enorme mængder vand ud over dit hus og skabe store fugtskader, som i værste fald kan føre til skimmelsvamp eller store udgifter senere, siger Jesper Nielsen.

Han foreslår derfor, at man som boligejer giver sin bolig et udvendigt servicetjek i efteråret. Løbende vedligeholdelse er også med til at sikre værdien på din bolig.

-Tøm dine tagrender, sørg for at nedløbsrør ikke er stoppede, fjern blade fra soklerne og tjek, at der er fald væk fra huset, så vandet ikke ledes ind i fundamentet. Det kræver ikke et svendebrev, blot en stige og et par handsker og evt. en ske til at tømme tagrenderne for blade, fortæller Jesper Nielsen.

Vinduer er typisk lavet af træ, og efter en sommer med mange soltimer, bør man især tjekke de vinduer mod vest og syd, da de er mest udsat for uv-stråler.

-Malingen kan nemt boble op på grund af solen, og så bør man slibe dem led og give dem et par lag ny maling, på den måde sikrer man, at vinduerne holder i mange år og ikke skal udskiftes, hvilket kan blive en større udskrivning, siger Jesper Nielsen.

Det kan være svært at inspicere et tag, men alligevel mener Jesper Nielsen, at man bør tjekke taget fra tid til anden.

-Hvis man ikke selv bryder sig om højder, kan man overveje at betale sig fra det, men under alle omstændigheder bør man tjekke for utætte tegl, kvaliteten af udhæng og vindskeder, og har man en skorsten, bør man også tjekke, om den er i god stand, specielt afdækningen, som forhindrer vand i murværket, siger Jesper Nielsen.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram