Arkitektur

GIV DIN BOLIG KARAKTER OG STEMNING MED SMUKKE MATERIALER

byg-det-ind
Af: Marie Kiersgaard Espersen / Foto: Andreas Mikkel Hansen, Christina Kayser Onsgaard og Pia Enghild

De hvide, glatte lofter og vægge får konkurrence i boligen i disse år, hvor der er stort fokus på materialer, man kan røre, dufte og forkæle øjet med. Danske BoligArkitekter inspirerer dig her til en bolig, der taler til sanserne og er fuld af karakter.

BYG DET IND

Hiv masser af træ ind i boligen, ved at fylde den med indbyggede træmøbler. Det er både smukt, praktisk og bæredygtigt. I boligen her af arkitekt Allan Lorenzen går reoler, skabe og skrivebord ud i et med væggene og vinduesrammerne. Og alt er i det lækreste egetræ, der kan holde sig smukt i generationer, hvis boligejerne passer godt på det. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

fuld-af-kontraster

FULD AF KONTRASTER

Miks naturmaterialer og kunstmaterialer som her i den gamle lade ombygget af arkitekt Hanne Lind-Bonderup. Den moderne halvt transparente væg af plastik mod det gamle, originale loft med træspær giver en vild kontrast med masser af karakter og stemning til boligen. På samme måde spiller de varme trævægge flot op mod det kolde beton på vægge og gulv. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

70er-vibrationer

70’ER VIBRATIONER

Murstensvægge er tilbage i boligen og bidrager med 70’er-vibrationer og New Yorker-stemning til indretningen. Her i huset tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen er valgt en grågul mursten fra Petersens Tegl, der står flot til det smukke akustikloft af trælameller og trægulvet i samme lyse nuance. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

inviter-facaden-indenfor

INVITER FACADEN INDENFOR

Skal du udvide dit gamle hus med en ny tilbygning, så bevar det gamle hus’ facade indenfor. Det giver en ærlighed og masser af historie til huset, samtidig med at du får glæde af murens stoflighed og stemningsfulde overflade. Her er det arkitekt Kim Pretzmann Olesen, der har bevaret sit gamle statslånshus’ facade, da han byggede flere kvadratmeter på. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

bloed-traevaeg

BLØD TRÆVÆG

Giv varme og liv til et rum ved at beklæde en væg med krydsfiner. I huset her har arkitekt Tom Mose Petersen samtidig udnyttet træets smidighed og lavet en blød runding for enden af væggen, der venligt inviterer besøgende videre ned ad den lange, smukke gang. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

 som-et-kunstvaerk

SOM ET KUNSTVÆRK

Natursten som marmor, skifer og granit er enormt smukke og kan sagtens bruges på gulv, vægge og andre flader i boligen. I store mængder kan det dog virke lidt voldsomt og tungt, men på badeværelset virker det mere naturligt at skeje helt ud med sten. Det har arkitekt Rasmus Bak gjort på badeværelset her, hvor det hvide marmor beklæder både gulv og vægge. De imponerende tegninger får marmoret til at ligne rene kunstværker. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

formbart-beton

FORMBART BETON

Beton har været utroligt populært i boligen de seneste år. Især som gulv. Men med betons meget formbare evner kan det også sagtens bruges på vægge, som møbler eller trappe. Det har arkitekt Rasmus Bak udnyttet her i huset, hvor det rå beton er brugt flittigt og giver et simpelt og koldt modspil til det varme og mere traditionelle materiale egetræ. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

omringet-af-krydsfiner

OMRINGET AF KRYDSFINER

Hvorfor overhovedet have en eneste hvid flade, når man kan beklæde både vægge, loft og gulv med træ? I annekset her tegnet af arkitekt Martin Kallesø er der, hvor end øjet kigger hen, smukke plader af østenfiner. Selv på klædeskabets skydelåger. Træet, der kun er brudt af sorte vinduesrammer, skaber en rolig stemning og forbindelse til naturen og alle træerne udenfor. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

materialemiks-i-60er-stil

MATERIALEMIKS I 60’ER-STIL

Miks forskellige materialer på kryds og tværs og gerne mørke med lyse som her i boligen tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Egetræet op af de mørke mursten sender en direkte tilbage til 60’ernes typehuse. Bordpladen i grå natursten lyser op og giver ekstra stoflighed i den mørke køkkenkrog. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

dba_logo_positiv

DENNE ARTIKEL ER UDGIVET I SAMARBEJDE
MED DANSKE BOLIGARKITEKTER

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram