Arkitektur

BAD UNDER ÅBEN HIMMEL

4

Et brusebad i den friske luft sætter gang i dine sanser. Især i sommerhuset, hvor du bruger mange timer udenfor og har masser af tid, er en udebruser ren luksus. Bliv inspireret af 6 lækre udebade fra Danske BoligArkitekter her.

RART FOR FØDDERNE

Undgå at stå i en stor, beskidt vandpyt, når du tager dig en kølig skyller i sommerheden, med en måtte af trælister. Her kan vandet løbe væk i mellemrummene, og samtidig er træet blødt og rart for bare tæer at stå på. Desuden er det en pæn løsning, der kan holde til vand og ikke bliver brændende varmt som metal og sten i solen. I huset her ombygget af arkitekt Thomas Hjort er der også etableret en rist langs måtten, så vandet kan løbe væk. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

1

LUKSUS TIL DE VOKSNE

Etabler en udebruser i forbindelse med badeværelset eller soveværelset i forældreafdelingen. Det er ren wellness-luksus for de voksne. Det har arkitekt Rasmus Bak gjort i dette nybyggede hus, hvor udebruseren er afskærmet af en væg med smukke trælister, der går igen som detaljer på facaden. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

2

STEMNINGSFYLDT BADEKAR

Både sommer og vinter bliver udebadet her brugt i arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus. Han har nemlig trukket varmt vand ud og sat stemningen med hyggelige fakler. For også i de kolde måneder er det en fantastisk sanseoplevelse at bade udenfor. Samtidig er udebadet stratetisk klogt placeret i forbindelse med badeværelset indenfor. På den måde er det let at komme ind under den rigtig bruser eller hente et glemt håndklæde, ligesom man med god samvittighed kan gå dryppende indefor. Badekarret har Rasmus Bak købt på Lauritz.com, hvorefter han har malet og larkeret det for at matche vægfarven på badeværelset. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

3

PRIVATLIV I PARCELHUSET

Bor du i et parcelhuskvarter med naboer meget tæt på, er det en god idé at sætte en afskærmning op foran udebadet. På den måde undgår du akavet øjenkontakt med naboen, mens du står under bruseren.
I forbindelse med ombygningen af et parcelhus fra 70’erne, lavede arkitekt Søren Sarup denne smukke og effektive afskærmning i lange trælister, der både i højde og bredde skjuler det hele. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

5

DISKRET AFSKÆRMNING

Er din grund stor uden helt tætte naboer, kan en mindre afskærmning være rigeligt til at skabe et intimt rum til dit udebad. Her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard er udebruseren placeret på terrassen og i forbindelse med badeværelset på bagsiden af huset. Som diskret afskærmning og rumskaber er opsat et tosidet hegn af smukke trælister. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

6

BAD I DET GRØNNE

Med planter både på jorden og op ad muren, kan man hos arkitekt Per Hartwig nyde sit udebad i smukke grønne omgivelser. På jorden har han plantet trædebregner, der er bløde for fødderne at gå på og suger lidt af badevandet, og op ad muren vokser en pibeplantet – også kaldet Sherlock Holmes, idet den om sommeren får hvide, pibeformede blomster. Om nogle år vil den dække det meste af muren, så den grønne oplevelse bliver total. Se mere hos Danske Boligarkitekter her.

Af: Marie Kiersgaard Espersen / Foto: Andreas Mikkel Hansen og Danske BoligArkitekter

dba_logo_positiv

Denne artikel er udgivet i samarbejde
med Danske boligarkitekter

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram