Arkitektur

9 IDEER TIL INDRETNING AF DIT HJEMMEKONTOR

Find et roligt hjørne, byg en niche eller bred dig bag en smuk væg i stuen. Det er vigtigt at skabe en god oase, hvor du kan fordybe dig, når du har arbejde for hånden eller pludselig bliver inspireret. Se 10 vellykkede løsninger til hjemmearbejdspladsen fra arkitekterne her.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Christina Kayser Onsgaard, Andreas Mikkel Hansen og Steffen Stamp

1-til-det-mest-noedvendige


Til det mest nødvendige

Du undgår rod, når bordet er halvt og ikke større end dette, for så er der kun plads til det mest nødvendige som en blok eller en laptop. Samtidig er det en smart måde at skabe en arbejdsplads på minimal plads. Det store vindue med vindueskarm lige over gør, at det ikke føles helt så småt og trængt. Se mere fra huset Danske BoligArkitekter her.

2-kontor-med-mange-funktioner

Kontor med mange funktioner

Den indbyggede alkove i egetræ er både smuk og muliggør mange funktioner i det lille rum for enden af huset – blandt andet en hjemmearbejdsplads. Med en hylde hele vejen hen øverst i alkoven kan dit bord altid være ryddeligt og pænt. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

3-i-boegernes-skygge


I bøgernes skygge

En reol uden bagvæg er en god skillevæg til at skabe zoner i et rum eller dele et i to, hvis du har for få rum. Reolen kan bruges på begge sider og er transparent, der hvor man ikke sætter noget. På den måde kan dagslys og kontakt til resten af boligen bibeholdes, samtidig med at man kan få ro til sit arbejde. Her i huset ombygget af arkitekt Allan Lorenzen er det løst smukt med en indbygget reol i egetræ og et langt bord, der fortsætter på begge sider af reolen og ligeledes er indbygget. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

 4-naturligt-arbejdslys

Naturligt arbejdslys

Lys er vigtigt, når du arbejder. Og et mørkt lille rum kan være trist at sætte hen i en hel dag. Med ovenlys over skrivebordet kan du fornemme vejrets og årstidernes skiften, samtidig med at du får naturligt lys til dit arbejde. Tænk over risiko for genskin, når du placerer vinduerne eller husk et rullegardin som her i huset af arkitektparret Uffe Topsøe-Jensen og Kira Snowman. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

5-minimalistisk-og-raat

Minimalistisk og råt

Skal du have orden og visuel ro i dit kontor, kan du skabe stemning med en væg fuld af stoflighed som denne i rå beton. Hjemmekontoret her i det nybyggede hus af arkitekt Lars Christensen er desuden heldig at have en smuk udsigt. Udsigten er udnyttet med et vindue fra loft til gulv, hvilket også bidrager til et samlet roligt og minimlaistisk rum, uden det er kedeligt. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

6-brug-reposen


Brug reposen

Har du en repos eller en åben førstesal i dit hjem, så placer dit skrivebord her som her i huset bygget af arkitekt Bjarne Frost. Her kan du sidde for dig selv, men have et flot kig ned i resten af hjemmet og til dets fællesarealer. Se mere fra huset hos Danske Boligarkitekter her.

7-urokkeligt-design


Urokkeligt design

Skrivebordet her i sommerhuset tegnet af arkitekt Niels Christoffersen er bygget ind i væggen på værelset sammen med store skabe og reolplads. På den måde er der altid en god fast plads, hvis man tager arbejdet med i sommerhuset. Træet, der er valgt som materiale og som også går igen på gulvet, gør det levende, enkelt og smukt. Ligesom det passer til resten af boligens nordiske stil og materialevalg.
Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

8-vaer-i-det-sociale-hjoerne


Vær i det sociale hjørne

Klar de sidste arbejdsopgaver, mens du stadig er sammen med familien ved at indrette et lille hjørne i køkkenalrummet. Gør ligesom arkitekt Jan Smidt Andreasen og hans hustru Mia Maia Smidt gjort i deres nybyggede funkis hus og mal væggene omkring i en anden farve end resten af rummet for at markere det og give hjørnet en anden stemning. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

9-bag-betonen

Bag betonen

I arkitekt Rasmus Baks eget sommerhus har han lavet en arbejdsplads forenden af stuen. De to funktioner er adskilt af en væg spartlet i et råt beton-look, der passer til resten af boligen og har indbygget pejs og brændeopbevaring.Ved at bibeholde den åbne forbindelse mellem stue og kontor, opretholdes det lange smukke kig hele vejen gennem huset, hvilket får huset til at virke større. Samtidig kan Rasmus Bak stadig hygge sig med familien i stuen, selvom han arbejder. Se mere fra huset hos Danske BoligArkitekter her.

 

Fakta om Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekters primære opgave er at oplyse om, hvad arkitekter kan bidrage med i forbindelse med større byggeprojekter. Vi skaber kontakt mellem boligejere og kompetente arkitekter, der kan give rådgivning både før og under byggeprocessen.

Arkitekterne er ikke ansat hos Danske BoligArkitekter, men driver deres egne selvstændige virksomheder over hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de er medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder, som siden 2012 har drevet Danske BoligArkitekter som en non-profit-ordning sammen med Videncentret Bolius.

Danske BoligArkitekters ’Trendguide 2020’ kan downloades på www.dbark.dk

dba_logo_positiv

DENNE ARTIKEL ER UDGIVET I SAMARBEJDE
MED DANSKE BOLIGARKITEKTER

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske Boligarkitekter.dk
er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i byggeprojekter for boligejere
- find inspiration blandt hunderedvis af om- og tilbygninger samt nybyggeri, og find netop
den arkitekt, der passer til dit byggeriprojekt.

Relaterede artikler

Køberkartotek

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde hjem.

Beskriv dine ønsker for din fremtidige bolig. I det øjeblik vi får en bolig til salg, der matcher dine behov, kontakter vi dig.

Tilmeld dig køberkartoteket her

Salgsvurdering

Vi vil gerne hjælpe dig med at gøre en god handel.

Bestil en uforpligtende og gratis salgsvurdering,
så kontakter vi dig for nærmere aftale.

Bestil vurdering her

Følg @jespernielsen.dk på instagram